Home
Tapu
Beurzen
Bezichtigingsreizen
Interesse?
Alden Residence (Alanya) - Bezienswaardigheden

Klik hier voor foto's van Alden Residence
Klik hier voor bouwtekeningen van Alden Residence
Klik hier voor faciliteiten van Alden Residence

Waar liggen de bezienswaardigheden?
"Kizikule" is een machtig, achthoekig, vijfendertig meter hoog bouwwerk, dat boven de tuin uittorent. De naam "Rode Toren" kreeg hij door de rode stenen die voor de bouw werden gebruikt. In de toren bevindt zich tegenwoordig het museum van Alanya. De burcht van Alanya is de mooiste en best bewaard gebleven Anatolische burcht. Op de muren, met een totale lengte van 6500 meter, bevinden zich 140 verdedigingswerken.

De Damlatasgrot ligt aan de westzijde van het schiereiland. Het Damlatasstrand is ook naar deze grot genoemd. Hier kunt u zien hoe mooi de grot van binnen is door stenen en constante temperatuur van 22-23 graden Celcius. Ook kunt u naar de romantische "Grot van de Verliefden" of naar de "Fosforgrot". Deze laatstgenoemde grot schijnt met zijn oplichtende blauwe stenen te fosforiseren in het donker. Verder liggen in deze omgeving de watervallen Manavgat, badplaats Side, golfgebied Belek, het Romeins theater Aspendas waar elk jaar diverse voorstellingen worden gegeven en nog zoveel meer.

Mahmutlar is in 1,5 uur te bereiken via de snelweg vanaf Antalya Airport (120 km). Door de bijzondere ligging, strand(tenten), winkels, bars, café's, (vis)restaurants, twee keer per week groente- en vismarkt, zijn het juist de Turken en de buitenlanders die hier samen in harmonie verblijven. Vanwege de centrale ligging zijn de (mini)dolmus's elke 10 minuten tot uw beschikking om u van en naar Alanya te vervoeren.